"Yoga handler ikke om at bruge kroppen til at komme ind i yogastillingerne.

Det handler om at bruge yogastillingerne til at finde ind i krop, sind og hjerte."

20141109 130034 Medium2

Jeg underviser i dynamisk Hatha yoga, Restorativ og Yin yoga.

Dynamisk Hatha yoga er inspireret af Anusara yoga. Anusare betyder "at følge den guddommelige vilje", eller "at følge sit hjerte og den yndefulde vej". Denne yoga form handler altså ikke om at være mest smidig, men om at optimere de muligheder vi har i krop, sind og hjerte.

Restorativ yoga er en blid yogaform, hvor kroppen understøttes med tæpper og puder, så kroppen har mulighed for at opleve dyb tryghed og afspænding.

Yin yoga er en rolig yogaform der fokuserer på dybdegående udstrækning og afbalancering af kroppen. I Yin-yoga bliver vi i stillingerne i længere tid, hvilket giver mulighed for at arbejde med tilstedeværelse, nærvær og åndedræt. Yin-yoga er et kærligt supplement til vores travle hverdag.

 

Min yogaundervisning bygger generelt på en stor viden om anatomi og fysiologi, og jeg vægter altid styrke og stabilitet før fleksibilitet eller smidighed. I min undervisning ligger jeg stor vægt på "alignment" hvilket betyder at kroppen bruges på en anatomisk og hensigtsmæssig måde. Dette modvirker skader og kan ændre på uhensigtsmæssige vaner der slider på kroppen.

Alle yoga klasser starter med en kort fælles meditation, hvorefter vi arbejder kroppen igennem, gerne med forskellige temaer. Til sidst afsluttes med en dybdegående afspænding.

Om navnet Jala - जल

Jala er sanskrit og betyder "livets hellige vand". I yoga symboliserer vand transformation, kreativitet og tilpasningsevne. Vand rummer alt, er i alt, bærer alt oppe, renser alt. Vand spejler og reflekterer livet omkring os.